Dohodnina za donacijo

Spoštovani starši in člani kluba!

Zakon o dohodnini omogoča vsem zavezancem za plačilo dohodnine, da lahko največ 0,5 % od že odmerjene dohodnine namenijo kot donacijo nekaterim upravičencem, ki jih je z uredbo določila Vlada Republike Slovenije. Med slednje sodi tudi AK Olimpija. Zavezanec lahko upravičencu nameni 0,1 %, 0,2 %, 0,3 %, 0,4 % ali 0,5 % dohodnine, vendar seštevek vseh ne sme presegati 0,5 % dohodnine.

Na vas je seveda odločitev komu boste vi, vaši svojci in prijatelji namenili del dohodnine. Na tem mestu bi želeli poudariti, da delež “0,5 %” lahko namenite tudi AK Olimpija, za kar vam bomo iskreno hvaležni. Delež, ki ga bi namenili našemu klubu ne pomeni, da boste plačali več dohodnine, temveč se ta del dohodnine v višini do 0,5 % namesto državnemu proračunu nameni AK Olimpija.

Vse kar je potrebno storiti je, da do 31. decembra na davčni organ posredujete zahtevo za namenitev dela
dohodnine za donacije. Zahteva se lahko odda tudi kadarkoli po elektronski poti prek Sistema eDavki na spletni strani http://edavki.durs.si ali pa izpolnite priložen obrazec ter ga pošljete na katerokoli Davčno izpostavo.

Obrazec izpolnite tako, da v okence za ime upravičenca vpišete:

  • Atletski klub Olimpija
  • davčno številko kluba 96366303
  • odstotek “0,5 %” oz. delež, ki ga želite nameniti

Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejme novo zahtevo ali preklic le-te. V kolikor ste zahtevo že oddali v preteklosti in je ne želite spremeniti, vam v naslednjih letih ni potrebno storiti ničesar več.

Do sedaj prejetih zneskov iz naslova donacije dela dohodnine ni bilo veliko, zato vas lepo naprošamo, da nam namenite del svoje dohodnine, saj nam bo v veliko pomoč pri izplačevanju trenerskega kadra ter dobavi novih športnih rekvizitov.

Upamo, da se bo ta delež letos povečal in se vam že na tem mestu iskreno zahvaljujemo za vašo donacijo klubu.