Atletski klub Olimpija - Zgodovina

Zgodovina kluba

http://wedding-plan.reviewonlineproducts.com/prevent/463.html V Ljubljani sta do druge svetovne vojne delovala dva atletska kluba, Primorje in Ilirija, po vojni pa sta bila ustanovljena nova kluba, AK Udarnik in AK Svoboda. Slednja sta se v letu 1947 združila v Fizkulturno društvo Enotnost, v začetku leta 1949 pa se je iz njega izdvojil atletski del pod imenom AK Enotnost. Ta klub predstavlja neposrednega predhodnika današnjega AK Olimpija. V letu 1951 je dejavnost kluba prešla pod okrilje AK Odred, deset let kasneje pa je z združitvijo z viško Svobodo nastal Akademski atletski klub Olimpija-Svoboda, ki se je v letu 1968 preimenoval v AK Olimpija.

go site

Спайс купить саратов

Виды насвая

source link Klub je ves čas svoje bogate zgodovine vzgajal mnoge atletske navdušence in profesionalne atlete, številni med njimi pa so postali širše prepoznavni in uveljavljeni preko uspešnega nastopanja na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Med mnogimi reprezentanti, ki so izšli iz AK Olimpija oziroma njenih predhodnikov in so na mednarodni ravni v okviru jugoslovanskih reprezentanc posegali po najvišjih dosežkih, velja v kronološkem redu omeniti Nado Kotlušek (suvanje krogle), Marka Račiča (teki), Drago Stamejčič (peteroboj, tek na 80 metrov z ovirami), Mileno Usenik (suvanje krogle), Boruta Ingoliča (tek na 800 in 1.500 metrov), Antona Stanovnika (tek na 400 m), Zdravka Pečarja (met diska), Mirana Bizjaka (skok s palico), Heleno Razdevšek (tek na 100 metrov), Natašo Seliškar (tek na 100 metrov), Saša Apostolovskega (skok v višino), Saše Krajnc (tek na 100 metrov), Karin Paškulin (tek na 400 metrov) ter Aleša Kolarja (tek na 110 m z ovirami).

http://www.4pokoje.890m.com/requirement/peryhic.html

source url

follow site

http://www.owp-china.com/sicken/begelykos.html Po osamosvojitvi v letu 1991 pa so pod slovensko zastavo najvidnejše uspehe dosegali Brigita Bukovec (tek na 60 in 100 m z ovirami), Borut Bilač (skok v daljino), Britta Bilač (skok v višino), Alenka Bikar (tek na 100 in 200 metrov) in Nataša Erjavec (suvanje krogle).

Закладки чебоксары

get link Med rezultatsko najodmevnejšimi dosežki atletov AK Olimpija od leta 1947 do danes so prav gotovo osvojeno srebrno odličje Brigite Bukovec na OI v Atlanti leta 1996 na 100 m z ovirami, zlato odličje Britte Bilač v skoku v višino na evropskem prvenstvu v Helsinkih (1994), srebrna kolajna Saša Apostolovskega v skoku v višino na Univerziadi v Zagrebu (1987) in Alenke Bikar na dvoranskem EP v Gentu leta 2002, peto mesto Drage Stamejčič v peteroboju na OI v Tokiu (1964) itd.

Грамм героина цена

http://arssogutma.com/waking/qyjuzan.html Skozi zgodovino se je Atletski klub Olimpija uveljavil kot vodilni slovenski klub in kot takemu mu je bilo leta 1976 tudi podeljeno najvišje slovensko športno priznanje - Bloudkova nagrada.

Скорость a-PVP в Пущине